Szállásfoglalás

21-02-2020
22-02-2020

Szeretettel köszöntjük honlapunkon!

_______ KEDVES LÁTOGATÓ! _______

Kérjük, engedje meg, hogy ezúton mutassuk be Önöknek a székely Sóvidéket és környékét, vendégházunkat és szolgáltatásainkat! "Sóvidéknek nevezik, pedig a Korond vize és a Kis-Küküllő völgyét is le Szovátáig, azon több négyszög mérföldnyi sófekvetről..." idézve Orbán Balázs, Székelyföld leírása monográfiájából. Reméljük oldalunk segítséget nyújt az ideális szálláshely kiválasztásában, és Önt is vendégünkként üdvözölhetjük a jövőben.

Családbarát szállás Erdélyben, Székelyföldön - Sóvidék Panzió & Vendégház - Parajd (Felsősófalva)

Szolgáltatások, árajánlat

Szállás

- kétágyas szoba = 100 RON/szoba/nap (2-7 éjszaka esetén); 110 RON/szoba/nap (egy éjszaka)
- négyágyas szoba = 180 RON/szoba/nap (2-7 éjszaka esetén); 200 RON/szoba/nap (egy éjszaka)
- pótágy gyereknek = 25 RON/nap.
* az árak időnként eltérhetnek, csoportoknak vagy időszaktól függően személyre szabhatjuk közös megegyezés alapján.

Kedvezmények, felárak:
- több, mint 7 nap esetén 10%
- több, mint 3 nap és 10 felnőtt fő esetén 10%
- szezonon kívül (nov. 1. - ápr. 30): 10%
- visszatérő vendégeknek, több, mint 3 nap esetén = megegyezés alapján
* a kedvezmények nem halmozhatóak
** a kedvezmények az ünnepi (húsvét, pünkösd, karácsony, szilveszteri és a székelyföldi tánctábor idejére) nem vonatkoznak.
- ünnepi felárak (húsvét, pünkösd, május 1, karácsony) = +20%

Étkezés

 • egyénileg a szállás konyháján, étkezőjében
 • reggeli = megegyezés szerint, igényt előre jelezni kell.
 • vendégeink (csoportok) részére - előzetes egyeztetés, igénylés esetén - félpanziós ellátást is tudunk biztosítani, helyi termelésű (a háztájin, vagy a falu és a környék termelőitől beszerezve), friss élelmiszer alapanyagokból készült, helyi hagyományos ételeket. Ilyenek a töltöttkáposzta, túrós puliszka, házi kolbász, erdélyi szalonna, lucskos káposztaleves, tárkonyos krumplileves, székely parasztcsorba, "fuszúlyka"-leves, áfonyalekvár, áfonya és köményes pálinka, stb.
 • a közeli éttermek valamelyikében (ajánlott éttermek: Parajd: Telegdy Étterem, parajdi Sóbánya Étterme, parajdi Hotel Étterme; Korond: Forrás Panzió Étterme, Vízimalom Panzió Étterme; Szováta: Szállodák alatti Éttermek; Vármező: Halászcsárda, Székelyudvarhely: Gizi Csárda, Romantika Étterem)

Szolgáltatások

Székely jakuzzi - sós dézsa: új szolgáltatással bővült a vendégház, nevezetesen ún. székely jakuzzival, amely egy kétméteres átmérőjű fa dézsa, fűtött, sós (sóbányából), melegvízzel.

Más fürdőzési és gyógykezelési lehetőségek a környéken:

Wellness központ Parajdon - télen-nyáron van lehetőség a néhány éve megnyílt fürdő szolgáltatásainak igénybe vételére (a vendégháztól 3 km), ahol sós gyógyvízű medence, édesvízű medence, gyerekmedencék, jakuzzi és szauna áll a vendégek rendelkezésére. 

Sós vízű strand Parajdon - a nyári időszakban van lehetőség sósfürdőre a felúíjítot parajdi strandon, amely az ország legmodernebb szabadtéri sósfürdője, feszített víztűkörrel és vízforgató szűrőrendszerrel.

Wellness Szovátán (10 km): A szovátai Hotel Danubius Szálloda wellness és spa részlegén van lehetőség fürdésre, gyógykezelésre; így családias környezetben töltheti az erdélyi vakációt, miközben sétál Szovátán és ellazul a gyógyvízben...

Fürdés a Medve-tóban, Szováta: a sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava; július és augusztusban van nyitva.

Fürdés Korondon, az UNICUM fürdőben - Az egykori híres Árcsó fürdőtelep helyén, ahol sós, szénsavas, enyhén kénes forrásvíz tör fel a föld alól, 2 éve újjá építették a helyi lakosok. Nyári szezonban, meleg idő esetén van nyitva.

Asztmás gyógykezelés Parajdon (3 km). A parajdi sóbánya (sóbarlang) asztmás gyógykezelőjét naponta látogatva (javallott kúra: 10-14 napon keresztül napi 3-4 óra) enyhítheti allergiás és asztmás tűneteit, légúti panaszait.

Programszervezés

Hogy Önnek semmire se legyen gondja, megszervezzük, előszervezzük a programját, megtervezzük a csillagtúra vagy gyalogtúra programjait.

Programajánlatok címszavakban:

 • lovas szekerezés
 • lovas szánozás
 • motoros túra (UAZ, ARO, Quad)
 • szános túra
 • síelés, sítáborok szervezése
 • kerékpározás, bicikli túrák szervezése
 • gyalogtúrák a környékbeli kilátókhoz (Atyha, Parajd, Szováta, Siklódi kő.)
 • városnéző túra, 9-15 fős mikrobusszal, Nagyszeben, Brassó, stb.
 • csillagtúra szervezetten, , 9-15 fős mikrobusszal, Transfogaras, Háromszék, Hargita, Békás-szoros - Gyilkostó, Moldovai kolostorok, Gyimesek, stb.

Helyi és környékbeli idegenvezetést is vállalunk felkészült partnereink segítségével, akik professzionális módon bemutatják Önöknek a helyi és környékbeli látnivalókat.

Szállás Parajdon, szállások Parajd községben, parajdi szállások, vendégház Parajd községben, panzió Parajd, sóbánya Parajd, asztmás gyógykezelés Parajdon.

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!" ( - Tamási Áron - )

Térbeli elhelyezkedés

Sóvidék Panzió & Vendégház Parajd mellett (3 km) Felsősófalván fekszik. Közel van Parajd (3 km), Korond (7 km), Szováta (10 km). Bővebben...

Szállás, ellátás

A családi ház emeletén 4+1 db vendégszoba (8-10-12 fő rrészére), közös nappali, étkező helység-konyhasarok áll a vendégek rendelkezésére. Bővebben...

Szolgáltatások

A nagy udvaron zárt parkoló, filagória, sós dézsa, a kertben játszótér áll a gyerekek rendelkezésére. Előzetes megbeszélés alapján csoportoknak félpanziós ellátást biztosítunk. Bővebben...

Sóvidék, mint a vendégház névadója

Kedves Látogató! 
Engedje meg, hogy ezúton mutassuk be Önöknek a Sóvidéket és környékét, vendégházunkat és szolgáltatásainkat!·Reméljük oldalunk segítséget nyújt az ideális szálláshely kiválasztásában, és Önt is vendégünkként üdvözölhetjük a jövőben. " Sóvidéknek nevezik, pedig a Korond vize és a Kis-Küküllő völgyét is le Szovátáig, azon több négyszög mérföldnyi sófekvetről..."Bővebben...

Felsősófalva (Parajd község) Székelyudvarhelytől mintegy 32 km-re északnyugatra, a Korond-patak  jobb partján, Parajdtól délkeletre 3 km-re fekszik. E kis erdélyi település nagymúltra visszatekintő kicsiny székely-magyar falu, a Székely-Sóvidék egyik legrégebbi központi települése, hiszen az oklevelek már 1493-ban említik "Soofalva" néven. Bővebben...

Hasznos információk, tudnivalók

 • Bejelentkezés a szállásra: 16:00-21:00 óra között
  Kijelentkezés a szállásról: 8:00 - 12:00 óa között
  Csendóra: 22:00 - 07:00 (legény és leánybúcsúk nem tarthatóak)
 • Étterem, bár, reggeli lehetőség a közelben
 • Ingyenes! A Wi-Fi a szállás minden részén elérhető és ingyenes.
 • A helyszínen ingyenes privát parkolási lehetőség biztosított (foglalás nem szükséges).
 • A hegyekre néző szobák, a Sóhegy, Sószoros 15 perces sétára van a szálláshelytől